Ültetvényeink

Boraink alapanyagát részben saját tulajdonú ültetvényeink terméséből, részben szőlőfelvásárlásból biztosítjuk.

Ültetvényeink döntő része – 290 ha – a Dunántúlon, az igar-vámszőlőhegyi szőlőbirtokon (Tolnai borvidék) található. Ezidáig itt kizárólag fehér fajtákat termesztettünk: Chardonnay-t, Rajnai és Olasz rizlinget, Pinot Blanc-t, Irsai Olivért, Zöldveltelinit, Cserszegi Fűszerest, Zengőt valamint az igen keresett Szürkebarátot (Pinot Gris). Igar-vámszőlőhegyi ültetvényeinket azonban folyamatosan korszerűsítjük annak érdekében, hogy borainkhoz minél magasabb minőségű alapanyagot tudjunk biztosítani: a támrendszer folyamatos cseréje – felújítása mellett a legöregebb 100 ha ültetvény helyébe kékszőlőt, Kékfrankost, Zweigeltet és Kékoportót telepítettünk 2010-ben.

További 140 ha saját  telepítésű ültetvényünk Hajóson található, ahol elsősorban a kékszőlő fajták dominálnak – Cabernet Franc és Sauvignon, valamint Kékfrankos, de néhány fehér fajtát - Cserszegi Fűszerest, Chardonnay-t és Szürkebarátot – is telepítettünk. A hajósi ültetvényeink döntő része a 2007-es szürettől fordult termőre.

Termékpalettánkon található azon boraink jó minőségű alapanyagát, melyet saját ültetvényeinkről nem tudunk biztosítani, felvásárlási szerződések keretében vásároljuk fel térségi, mátrai, egri és szekszárdi termelőktől. A felvásárlások esetében is döntő szempont a beérkező szőlő minősége, hiszen jó minőségű bor csak jó minőségű, egészséges szőlőből készíthető!

Saját Egri Bikavérrel és Tokaji Furminttal illetve Hárslevelüvel is rendelkezünk melyet az adott borvidéken bérmunkában  készíttetünk elő.