Főoldal

Bor és Hangulat

Nem kell szüretelnünk ahhoz, hogy elmerüljünk a szüret hangulatában! A Weinhaus borok illata és íze felidézi azokat a pillanatokat, amikor a szőlőfürtöket gondos munkával összegyűjtik és kipréselik. A képzelőerőnek már nem lehet megálljt parancsolni, mert a szüret rítusai felelevenülnek bennünk: látjuk, ahogy a szőlőszemekből nyert nedűt később pincékben fekvő hordókba teszik, hogy az ízek összeérését követően az asztalra kerülő bor esztétikai és gasztronómiai élményben részesítse az ital kedvelőit.

Ilyen hangulatfestő képek ihlették a Weinhaus borok készítőit, hogy előálljanak egy, a kategóriájában egyedülálló Hangulat kollekcióval. A Weinhaus hangulatképekkel segíti választásunkat, hogy mindig az alkalomhoz leginkább illő borokat emeljük le az üzletek polcairól.Teszi mindezt úgy, hogy minden hangulathoz külön bort ajánl, hiszen nincs két azonos hangulat, ahogy nincs két ugyanolyan bor sem. De minden egyes hangulat összeköthető, illetve megélhető egy, a pillanatnyi hangulathoz köthető borral.

Dankó
Gondolkoztál már azon, hogy a különböző nemzetek konyhái miért térnek el annyira egymástól? A válasz az alapanyagok ízvilágában rejlik, mivel minden éghajlat és táptalaj más-más fűszernövény, zöldség, vagy gyümölcs...
Tovább >
A Rosé

A Rosé

A nyári esték egyik legkedveltebb frissítő borai közé tartozik a rosé bor. Ez a kékszőlőből készült könnyed bor ugyanúgy tökéletes kiegészítője lehet a nyugodt esti beszélgetéseknek, ahogy a nyüzsgő szabadtéri grillezéseknek is. Gyümölcsös ízvilága üdeséget, játékosságot és vidámságot kölcsönöz a bornak, így méltán lehet a hölgyek egyik kedvenc választása is.